10 Onmisbare goocheltrucs voor beginners

Geplaatst op 09-03-2023

Categorie: Kunst en cultuur

Goochelen is een fascinerende kunst die al eeuwenlang mensen verbaast en verwondert. Het lijkt misschien moeilijk om te leren, maar met de juiste training en oefening kan iedereen een geweldige goochelaar worden. Hier zijn tien onmisbare goocheltrucs voor beginners die je kunt gebruiken om je vaardigheden te ontwikkelen en indruk te maken op je vrienden en familie.

Zwevend geld

Deze truc is een klassieker en kan gemakkelijk worden uitgevoerd met een biljet en een geheime gimmick. Plaats het biljet op je hand en laat het zweven, het heeft even oefening nodig maar het publiek zal er niets van begrijpen wanneer ze voor hun ogen een biljet zien zweven. En dat voor weinig geld, namelijk €5,=

Zwevend bankbiljet

De verdwijnende munt

Dit is nog een klassieke truc die gemakkelijk kan worden uitgevoerd met een munt en een handdoek. Leg de munt op de handdoek en vouw de handdoek over de munt. Wrijf over de handdoek en doe alsof je de munt verplaatst. Als je de handdoek weer opent, is de munt verdwenen! Er zijn talloze manieren om een muntje te laten verdwijnen, één van de meest indrukwekkende verdwijningen is met The Raven

De zwevende kaart

Deze truc kan worden uitgevoerd met een kaart en een stukje doorzichtig plastic. Plaats de kaart op het plastic en houd het zo vast dat de kaart verborgen is. Leg de kaart met plastic op je hand, houd het plastic deel tussen je wijsvinger en pink en oefen wat druk uit op het plastic. Het zal lijken of de kaart omhoog zweeft.

De magische pen

Dit is een leuke truc die je kunt doen met een pen en een beetje magie. Een pen wordt getoond en in een hulsje geschoven, wanneer het klepje van deze huls opengaat dan is een deel van de pen spoorloos verdwenen.

De verdwijnende pen

De zwevende sigaret

Deze truc kan worden uitgevoerd met een sigaret en een beetje draad. Knoop de dunne draad aan de sigaret en met een beetje handigheid, en een paar meter afstand lijkt het net alsof de sigaret tussen je handen zweeft.

De verdwijnende ring

Dit is een truc die je kunt doen met een ring en een doek. Vraag een toeschouwer om zijn ring aan je te geven en wikkel de ring in de doek. Wanneer je de doek weer opent, is de ring verdwenen! Het vergt even wat oefening, maar als je de basis onder controle hebt is dit een zeer vermakelijke truc.

De magische kaarttruc

Dit is een leuke truc die je kunt doen met een kaartspel en een beetje magie. Laat een toeschouwer een kaart kiezen en de kaart terug in het dek leggen. Als je het dek weer opent, zal de gekozen kaart op magische wijze omgedraaid zijn. Dit kun je doen door vooraf de onderste kaart van het spel op z'n kop te leggen, en het kaartspel stiekem om te draaien wanneer de toeschouwer de gekozen kaart aan het andere publiek laat zien. Als de kaart nu terug in het spel gaat en je het volledige spel weer terug omdraait tijdens het uitspreiden ligt de gekozen kaart dus andersom ten opzichte van de overige kaarten.

De verdwijnende dobbelsteen

Dit is een truc die je kunt doen met een dobbelsteen en een beker. Plaats de dobbelsteen onder de beker en bedek de beker met je hand. Wanneer je je hand weghaalt, is de dobbelsteen verdwenen! Dit kan werken met een magneet in de beker en een magnetische dobbelsteen...of je laat 'm stiekem op je schoot vallen. Probeer het maar eens, het is makkelijker dan je denkt.

De magische elastiekjes

Dit is een truc die je kunt doen met twee elastiekjes. Plaats de elastiekjes om twee vingers en laat ze in elkaar overgaan. Als je aan de elastiekjes trekt, lijkt het alsof ze door elkaar heen gaan! Deze truc heet Crazy Sam's Handcuffs, of je gebruikt de meer klassieke versie die heet Crazy Man's Handcuffs. Zoek het maar eens op op Youtube.

De drie touwen

Dit is een leuke truc die je kunt doen met drie touwen van verschillende lengtes. Het is mogelijk om de touwen op magische wijze even lang te maken, dit is een truc die in feite in elke basis kinder goocheldoos voorkomt. Maar met een beetje oefening wordt het veel meer dan een simpele truc voor kinderen. Zoek maar eens op Professor's Nightmare...zo heet deze truc :)

Met deze tien onmisbare goocheltrucs voor beginners kun je een indrukwekkende show neerzetten en je publiek verbazen. Oefen deze trucs en experimenteer met verschillende variaties en presentaties. Onthoud dat de sleutel tot succes bij goochelen in de presentatie ligt, dus oefen niet alleen de trucs, maar ook je presentatie vaardigheden. Veel succes en plezier met goochelen!