Drie toestellen die je zeker moet hebben in je nieuwe keuken

Geplaatst op 07-03-2023

Categorie: Eten en drinken

Ben je van plan om je keuken te vernieuwen of te renoveren? Dan zijn er zeker drie toestellen die niet mogen ontbreken in je nieuwe keuken. Hieronder lees je welke toestellen dat zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor een moderne, goed uitgeruste keuken.

moderne nieuwe keuken

1. Een inductiekookplaat

Een inductiekookplaat is een zeer populair toestel geworden in de moderne keuken. Dit type kookplaat werkt op elektriciteit en is voorzien van elektromagnetische spoelen die de warmte direct overbrengen naar de pan of de pot die erop staat. Hierdoor wordt de pan of de pot zelf warm en niet de kookplaat zelf, zoals bij een traditionele kookplaat. Dit zorgt ervoor dat een inductiekookplaat veel energiezuiniger is dan een traditionele kookplaat en dat het koken veel sneller gaat.

Daarnaast heeft een inductiekookplaat nog een groot voordeel. Omdat de kookplaat zelf niet warm wordt, is het veel veiliger en gemakkelijker schoon te maken dan een traditionele kookplaat. Een inductiekookplaat heeft meestal ook een timer en verschillende kookstanden, zodat je gemakkelijk verschillende gerechten kunt bereiden.

2. Een combi-stoomoven

Een combi-stoomoven is een multifunctionele oven die werkt op stoom en op hete lucht. Dit toestel is zeer geschikt om gezond te koken en om de smaak en de voedingsstoffen van voedsel te behouden. Een combi-stoomoven kan namelijk koken, bakken, stomen, grillen en zelfs ontdooien.

Het grote voordeel van een combi-stoomoven is dat de stoom ervoor zorgt dat voedsel veel minder uitdroogt dan bij traditionele ovens. Bovendien worden voedingsstoffen en vitaminen beter behouden, omdat ze niet verloren gaan door te hoge temperaturen. Een combi-stoomoven is ook zeer geschikt voor het bereiden van groenten en vis, omdat deze producten vaak snel uitdrogen bij traditionele bereidingswijzen.

3. Een vaatwasser

Een vaatwasser is een onmisbaar toestel in de moderne keuken. Het zorgt ervoor dat je niet meer met de hand hoeft af te wassen en dat je meer tijd hebt voor andere dingen. Bovendien is een vaatwasser veel hygiënischer dan afwassen met de hand, omdat het water veel heter is dan je met de hand kunt verdragen. Hierdoor worden alle bacteriën en vuilresten grondig verwijderd.

Een vaatwasser is er in verschillende maten en uitvoeringen, zodat je altijd een vaatwasser kunt vinden die past bij jouw keuken en bij jouw behoeften. Let er wel op dat een vaatwasser energiezuinig is en een laag geluidsniveau heeft. Dit zorgt ervoor dat de vaatwasser niet alleen gemakkelijk is in gebruik, maar ook vriendelijk voor het milieu en jouw portemonnee.

Als je een nieuwe keuken gaat inrichten, zijn er drie toestellen die zeker niet mogen ontbreken: een inductiekookplaat, een combi-stoomoven en een vaatwasser. Deze toestellen zorgen ervoor dat je veiliger, gezonder, energiezuiniger en hygiënischer kunt koken en afwassen. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk in gebruik en passen ze perfect in de moderne keuken.

Een keuken met deze drie toestellen is niet alleen functioneel en praktisch, maar ook zeer stijlvol. Er zijn namelijk vele designs en uitvoeringen beschikbaar, zodat je altijd een keuken kunt samenstellen die past bij jouw smaak en wensen. Of je nu houdt van modern, landelijk of klassiek, er is altijd een keuken met de juiste uitstraling en sfeer.

Kortom, met deze drie toestellen heb je alles wat je nodig hebt om te genieten van een moderne, goed uitgeruste en functionele keuken. Wacht dus niet langer en ga op zoek naar de inductiekookplaat, combi-stoomoven en vaatwasser die perfect passen bij jouw nieuwe keuken!